[ buku tamu bLog awien ]

[ penyumbang semangat ]

| My Small Family |


| MJ's Family |


Jan 16, 2012

penah tak korg buat sume ni time kecik-kecik?

Assalammualaikum / Salam Sejahtera


::  Entri ke-2 utk hari ini ::

Bile dah kawen ni, tibe-tibe rindu zaman kanak-kanak dulu.
Dulu mase kecik-kecik salu main pondok-pondok konon-konon nk kawen cepat.
Tapi sekarang?? Yang sebenanye zaman kanak-kanak tu la zaman yang paling best.
tak yah nk fikir masalah,tak yah nak fikir ujung bulan nak kene bayar wit kete.
tak yah nak fikir bayar sewe umah,bayar bil tepon,bayar bil bodben,bayar wet PT.

sambil-sambil dok mengimbau zaman silam tu moh kite cekidaut dengan list-list kat bawah ni..penah x korang buat sume tu? hehe..klaka kan bile fikir balik..


pernah x korg buat sume kat bawah ni time kcik2?

  1. Bukak kipas meje , cakap depan kipas nak dengar suare betukar
  2. Naik kerete , tengok bulan & ingat bulan ikut kite.
  3. Naik basikal boleh lepas tangan dari 'handle' rase hebat.
  4. Mase skolah, ade orang bagi milo free, lepas ambil skali menyamar jadi orang lain beratur ambil air milo lagi.
  5. Lukis burung gune huruf 'v'
  6. Lukis matahari diatas penjuru kertas lukisan dan diantara bukit
  7. Masa kecik fikir bentuk hati yang sebenar adalah macam ni --> <3
  8. Tutup peti ais dengan pelahan sebab nak tengok bile lampu dia mati

*sume benda kat ats tu saye penah buat kecuali No.4 =) *

p/s : sangat rindu zaman kanak-kanak!! =(

By : ati awien mcm tisu 

5 comments:

Shaznina Sofia said...

yee saya pena main pondok2. best sgt.. ohhh kak awien da kawen eh?? TAHNIAH.. semoga kekal selamanya.. amin..

ZIEMA said...

5 and 6 tu best! lukisan paling senang haha :p

a.w.i.e.n said...

@sofia : hehe kan..men msk2 sonok je pk kn..aah dh kwen dik..hehe tq dear. amin :)

a.w.i.e.n said...

@kak jimah : haha..lawak je bile pk balik kn..ko bile tng babe?

a.w.i.e.n said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM KLIK